Welkom bij ons familiebedrijf, Atlantis Watersport. 

Een klein gezellig familie bedrijf in Warmond, vlakbij Leiden, waar kwalitiet voor gaat op de qantiteit. 

Onze passie voor de watersport gaat veel verder dan alleen maar varen of duiken. Hoe dat komt?

Het zeilen is Nico met de paplepel ingegoten. Altijd met zijn ouders mee op de boot, lekker zeilen op de Kagerplassen en later ook verder Nederland in. Op zijn 12de had hij zijn eerste eigen open zeilbootje en ging hij zelf de Kagerplassen verkennen.  Toen de Kagerplassen geen geheime meer had voor hem ging hij verder weg. Eerst nog redelijk dicht bij huis, het Braassemmermeer of de Westeinder plassen, maar later ook naar de Reeuwijkse of Vinkeveeense plassen.

Op zijn 12de komt hij ook in contact gekomen met het reddingswerk.  Op het strand en binnenwater veel geleerd en veel meegemaakt.  In de periode 1990 t/m 1998 ook lid geweest van een professioneel duik Rescue team, een periode met veel op zee en op binnenwater van redding, zoeken en bergings werkzaamheden. Tevens ook sinds 2001 Senior Lifeguard Instructeur.   

Na de kennismaking met Miranda in 1994 werd het open zeilbootje al gauw ingeruild voor een kajutzeilbootje. Een Waarschip 570. Eerst nog wat onwennig zeilen op de Kagerplassen, daar Miranda nog helemaal niet kon zeilen. Maar gaandeweg kreeg zij ook het zeilen onder de knie en kwamen er de langere tochten naar bijvoorbeeld het IJsselmeer. Inmiddels een aantal jaren, boten en kinderen verder hebben zij nu een v.d. Stadt 30 waarmee zij nog langere tochten maken. Zoals bijvoorbeeld in 2022 de oversteek naar Schotland. 

Miranda houd van het persoonlijke contact met klanten en wilde graag iets voor zichzelf. Door hun beide passie te combineren ontstond het idee voor Atlantis Watersport. Miranda draait met plezier de shop en de achterliggende papierwinkel. Zij is dan ook de eigenaar en spil achter het bedrijf.  Nico is de hoofdopleider, en samen met een klein team van (Assistent)Instructeurs,  Divemasters, en onderhoudsmensen verzorgt hij de PADI duikopleidingen, vaarlessen, onderhoud aan scheepsmotoren en het zoeken en bergen ze telefoons, trouwringen of ander (klein) verloren spul onderwater.

Hun voornaamste passie ligt bij het overbrengen van het enthousiasme en de liefde voor de watersport in een zeer brede vorm.

Ook hun oudste dochter, Wendy, is druk bezig in de zaak. Als zeilinstructeur en PADI Assistent Instructeur heeft zij de passie en liefde voor het water en het lesgeven van haar vader geërfd. Zij helpt mee, daar waar dat nodig is. Of het nu in de shop is of op of  langs de waterkant Wendy draait haar hand er niet voor om. Verder is ze nu druk bezig om in de zomer haar PADI Instructeurs diploma te kunnen behalen.

 

Waarom moet men voor Atlantis Watersport kiezen? 

 Dit zeggen klanten:

“Je merkt dat hij z’n passie voor duiken goed en mooi overbrengt met maatwerk. Vanaf het begin leert hij je te denken als een duiker.” 

” Een man die het met passie doet en ons goed heeft opgeleid en meer over het vak geleerd, goede verzorging van materialen en lessen.”

“Gezellige winkel waarbij thee of koffie altijd aanwezig is. Aardige mensen aan de kassa.
Goede en persoonlijke adviezen, deze mensen willen je persoonlijk helpen onafhankelijk van je portemonnee”

De 2 hoofddoelen van Atlantis Watersport:

  • Het overbrengen van de passie voor de waterport, of het nu duiken, snorkelen of varen is.
  • Mensen goed opleiden. Tijd is een secundair iets.  Niet iedereen leert op hetzelfde tempo.

 

Even voorstellen:

Goedendag, 

Na jarenlang in de detailhandel gewerkt te hebben nu eigenaar van dit prachtige bedrijf. Binnen het bedrijf zorg ik voor het reilen en zeilen achter de schermen. Ik maak de planningen en ben het eerste aanspreekpunt voor onze cursisten. Ik hoop jullie snel te mogen verwelkomen!

Groetjes

Miranda van Eldik, eigenaar en spil van het bedrijf

Goedendag,

Ik ben sinds 2015 PADI Staff Duikinstructeur en EFR-instructeur (EHBO) en sinds 2024 PADI Tec Rec Trimix Instructeur. 
Als hoofdinstructeur bij Atlantis Watersport, verzorg ik een groot deel van de opleidingen en stuur ik onze (Assistent) Instructeurs en Divemasters aan. 
Verder ben ik ook CWO zeil en motorboot instructeur, zweminstructeur en Senior Lifeguard Instructeur.
Met de diploma’s Marcom A en zendamateur ben ik ook uw vraagbaak voor alles omtrent marifonie.

Groet

dscn4920

Nico van Eldik, hoofdinstructeur bij Atlantis Watersport

 

 

Volg de linken hieronder voor de overige diensten:

www.duikcentrumteylingen.nl  informatie over onze shop en PADI

www.ehbo-efr.nl Informatie voor EHBO cursussen.