U wilt uw vaarbewijs 2 halen?

Wilt u met uw vaarbewijs verplicht schip varen op het IJsselmeer, Markermeer, IJmeer, de Westerschelde, de Oosterschelde, de Eems en Dollard en de Waddenzee? Dan bent u verplicht om vaarbewijs 2 te bezitten.

Met vaarbewijs 2 leert u navigeren met kaarten , potlood en passer. Dit is een goede aanvulling op de elektronische navigatiemarkt.  Vaarbewijs 2 is tevens handig om te begrijpen hoe deze navigatie apparatuur aan zijn gegevens komt.

Als u zelf navigeert dan zult u zeker een efficiëntere route volgen, tenslotte kan een computer wel de route aanpassen aan uw drift e.d., maar van te voren direct de goede koers varen is wel zo prettig.

Voordat u examen voor vaarbewijs 2 kunt doen moet u al in het bezit zijn van vaarbewijs 1. Als u geslaagd bent voor zowel vaarbewijs 1 als 2 ontvangt u naast het vaarbewijspasje ook het internodiaal vaarbewijs, het ICC for inland and coastal waters.

De cursus vaarbewijs 2 bij Atlantis Watersport is speciaal voor kleine groepen. (3 tot 6 cursisten)  Hierdoor is er meer tijd voor individuele vragen en begeleiding. Eventueel is privéles ook mogelijk (1 of 2 cursisten)

Onze cursus bestaat uit 6 maandag, woensdag of donderdagavonden. Mocht en deze avonden u niet uitkomen dan zijn er in overleg meerdere mogelijkheden, zowel overdag, in het weekend of ’s avonds. Flexibel inpolannen mogelijk !

Onze prijzen zijn exclusief examengeld ( bij CBR zelf inschrijven, door middel van uw digid code. Als u slaagt moet u nog wel de paskosten van de overheid voldoen, deze voldoet u direct na het examen (ongeveer € 20,–) 

Of het nu gaat om klein vaarbewijs 1 of 2, marifonie of groot vaarbewijs (beroepsvaart), bijna alles is mogelijk. Ook is het mogelijk om praktijklessen te volgen. Gewoon een enkele les of CWO diploma.

Onze prijzen in 2022/23:

  • Voor Vaarbewijs 1 is de prijs: € 165,– excl examengeld en incl verplicht boek
  • Voor Vaarbewijs 2 is de prijs: € 175,–  excl examengeld, inclusief extra oefenkaarten.  zelfde boek als VB1 dus prijs is excl boek
  • Een combinatie VB1 en VB2 tegelijk: € 325,– excl examengeld
  • Privé cursus: ( 1 of 2 personen ) meerprijs € 75 euro.
  • Zelfstudie VB1: boek + ondersteuning via mail/telefoon € 75 excl examengeld
  • Zelfstudie VB2: ondersteuning via mail/telefoon + extra oefenkaarten € 85 excl examengeld
  • online cursus VB1 of VB2  69 
  • Online cursus vb 1 en 2 samen € 99
  •  online examentrainer 19,50
  • Boeken kan via telefoon, mail of inschrijving.

boek kopen voor zelfstudie