PADI SEAL TEAM

 Voor kinderen van 8 tot ±12 jaar

DCIM100MICRO

Het kinderduiken is mogelijk in Oegstgeest 

Haal een officieel PADI duikdiploma!

 

Hallo,

    • Wij zijn het PADI Seal Team. Wil jij ook meedoen met onze leuke en spannende uitstapjes onderwater?
  • Ben je 8 jaar?
  • Heb je zwemdiploma A&B?

Dan kan je meedoen!
10 maanden per jaar gezellig duiken!

DCIM100MICRO

Wat ga je leren?

In kleine groepjes ga je onder leiding van een van onze ervaren instructeurs leren hoe het is om met perslucht te duiken. Dus onder water zwemmen terwijl je kan blijven ademen. We zweven samen door het water en laten zien hoe je met je handen kan praten. We spelen spelletjes onderwater en 1 keer in de maand gaan we samen snorkelen. Dit doen we voor extra oefening en voor onze conditie. Kortom we maken een hoop plezier onderwater! Dit alles doen we in het zwembad.

Hoe diep gaan wij?

De eerste weken ga je nog niet zo diep. Je gaat eerst leren hoe je moet ademen en hoe je moet omgaan met je duikuitrusting. Langzaam aan ga je elke keer een beetje dieper. Uiteindelijk gaan we tot het diepste punt van het zwembad, met een maximale diepte van 3,5 meter.

Mogen mijn ouders mee?

Je ouders mogen meekijken aan de kant.

Verder organiseren wij elk seizoen een proefduik voor de ouders zodat zij ook onder water kunnen kijken. Ook organiseren wij 1 keer per seizoen een vriendjes duik.  Je instructeur verteld jou ruim op tijd wanneer jou groepje aan de beurt is, zodat je op tijd een vriendje of vriendinnetje kan uitnodigen.

Wat heb ik nodig?

Alleen een zwembroek en een t-shirt. Als je denkt dat je het snel koud hebt kan je een neopreen surf/zwem/duikpakje aan van 2/3mm. Deze kan eventueel ook via ons aangeschaft worden.

Wat gaan wij allemaal doen?

Elke les beginnen wij met een stukje uitleg over wat we die middag gaan doen. Soms bespreek je met je instructeur wat theorie. ( Je krijgt een theorieboek en een DVD.) Daarna gaan we het water in om lekker te oefenen en spelletjes te spelen. Als je alles goed hebt doorlopen wordt je lid van het PADI Seal Team. En ontvang je een wereldwijd erkend PADI diploma.

IMG-20150906-WA0004 IMG-20150906-WA0006 IMG-20150906-WA0003 IMG-20150906-WA0001 IMG-20150906-WA0000

Wanneer?

Op  zondagmiddag van 16:00 tot 17:30 uur in Oegstgeest ( zwembad Poelmeer )

Nieuwe cursussen starten in september en januari/februari

Kan je daarna verder?

Ja!

Na je Seal Team diploma ga je elke week verder oefenen, en ook ga je specialties (aquamissions) doen. Van deze aquamissions leer je erg veel bij. Zoals: in het donker met lampen duiken in het zwembad, vissen herkennen, “wrakduiken”, navigeren op kompas, enz.  Na elke 3 aquamissions krijg je een certificaat, bij 10 aqaumissions heb je het MASTER SEAL TEAM diploma gehaald.

aqaumission visherkenning

Mag je buiten duiken?

Zelfstandig mag dat niet.
Je kan wel na het afronden van het PADI Seal Team een keer mee met het bubbelmaker programma: een duik in het buitenwater onder leiding van een instructeur of divemaster.

Elk jaar organiseren wij een kinderduikdag in het buitenwater. Je gaat dan samen met je instructeur een duik maken in het buitenwater, ook hier ga je maximaal  3 meter diep.
Hieronder een korte impressie van de kinderduikdag van 26 juni 2016. We doken dit keer in de Klinkenbergerplas in Oegstgeest.

-16-06-26_11-33-41 (Large) DCIM100MICRO DCIM100MICRO DCIM100MICRO OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat kost het?

Wij duiken 10 maanden per jaar ( sept-juni ) in het zwembad. Eenmalige bijdrage € 35,00  daarnaast  € 57,50  per maand. Dit is inclusief gebruik van al het duikmateriaal, theorieboek, DVD, brevetkosten e.d.

Het lesgeld is alleen in de actieve maanden.

Het is ook mogelijk om de basisuitrusting ( vinnen, duikbril en snorkel )zelf  aan te schaffen, dat kan bij ons en wij kunnen je daar in adviseren. prijzen v.a. € 30,– . Of kom langs in onze winkel!

Ben je 10/12 jaar of ouder?

Dan mag je door naar het PADI Junior Open Water Diver brevet. Alles wat je geleerd hebt tellen we alvast mee. Je leert nog een aantal extra dingen en je krijgt een theorie examen. Verder maak je ook nog 4 buitenwaterduiken.

Heb je dit alles succesvol afgerond dan ben je een Junior Open Water Diver en mag je, met een volwassen gecertificeerde duiker, buiten duiken maken.
Vanaf 10 jaar mag je de PADI Junior Open Water Diver cursus volgen. Wij adviseren om dit in overleg te doen. Vanaf 12 jaar is het in ieder geval geen probleem.

Vind je dit nog wat te spannend?

Wellicht is de PADI Skin Diver cursus dan wat voor jou! Dit kan nu nog alleen in Oegstgeest. Je leert snorkelen en na een examen krijg je een wereldwijd erkend PADI Skin Diver brevet. Om hieraan deel te nemen moet je minimaal het zwemdiploma A en B hebben behaald.
Elke zondag ( sept-juni ) tussen 16:15- 17:30 uur. Als je klaar bent mag je ook een keer een proefduik met luchtflessen doen!
Het snorkelen kost € 8,50 per les.

Wil jij ook gaan duiken of snorkelen?

Jouw ouders kunnen jou via het inschrijfformulier aanmelden voor de cursus. Zij moeten hiervoor toestemming geven. Gebruik je medicijnen of heb je een ziekte, dan is overleg met de arts noodzakelijk. Zie elders op de site voor de medische verklaring waar alle vragen in staan.

Hier vindt u wat achtergrondinformatie over kinderen en duiken: duikkids