Beschrijving

De verleiding van de diepte. Er is iets spannends, opwindends en mysterieus aan het verkennen van diep gelegen duikstekken. Soms is het een wrak op een diepte van meer dan 18 meter/60 voet dat je aantrekt, of een hele grote waaierkoraal of spons op de dieper gelegen delen van een rifwand. Wat het ook is, als je met een goed gevoel vol zelfvertrouwen naar een diepte wil duiken van maximaal 40 meter/130 voet, dan moet je de PADI Deep Diver Specialty-cursus volgen.

Als je het PADI Adventure Diver-brevet behaald hebt en je bent minimaal 15 jaar oud, dan mag je deelnemen aan de Deep Diver-cursus.

 

Academische

Je cursus begint met het bespreken van de de redenen waarom je zou willen diepduiken en hoe belangrijk het is om je persoonlijke limieten te kennen. Tijdens vier diepe duiken met je instructeur leer je meer over:

  • Gespecialiseerde diepduikapparatuur.
  • Diepduikplanning, procedures voor buddycontact en het onder controle houden van je drijfvermogen.
  • Je gasvoorraad managen, omgaan met gasnarcose en veiligheidsoverwegingen.

Mogelijk krijg je studiepunten voor de Deep Diver-cursus – laat je informeren door je instructeur.

Daarnaast levert de eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus ook vrijstelling op voor de desbetreffende Adventure Dive van je Advanced Open Water Diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

 

Duikuitrusting

Je hebt een duikcomputer samen met de rest van je basisduikuitrusting nodig. Een duiklampvan het en een leitje worden ook aanbevolen. Je PADI Instructor of een medewerker  beveelt je mogelijk nog andere uitrustingsstukken aan voor diepduiken in de plaatselijke omgeving.

 

Ga Van Start

Schaf het PADI Deep Diver Crew-Pak aan, met daarin het cursushandboek en de video, door een bezoek te brengen aan ons PADI-duikcentrum . Schrijf je daar meteen in voor de cursus. Lees vervolgens het handboek door en bekijk de video voordat je met je PADI Instructor je diepduikavonturen gaat beleven.