TecRec banner
TEC-REC-40
TEC-REC-45
TEC-REC-50
TecRec40-45-50

Bij deze TecRec 40-45-50 combi opleiding komen alle aspecten van technisch duiken aan bod. Bij technisch duiken ga je buiten de grenzen van recreatief duiken. Technisch duikers zullen je vertellen dat het draait om avontuur en uitdagingen, waarbij je plaatsen verkent waar anderen nooit zullen komen.

Wat ga je leren?

In deze opleiding leer je om te denken en te duiken als een technisch duiker, en hoe je als technisch duiker omgaat met risico’s en verantwoordelijkheden. Je verwerft de vaardigheden om technische duiken te plannen, inclusief het opstellen van gas- en decompressieplanningen, en het begrijpen van zuurstoflimieten.

Daarnaast komen diverse technieken aan bod voor teamduiken en noodprocedures, zoals het omgaan met een afblazende automaat, situaties waarin je zonder gas komt te zitten en lekkende gasslangen.

De volledige TEC-cursus bestaat uit drie onderdelen:

1. TEC40
2. TEC45
3. TEC50

Voor elk onderdeel is er een lespakket dat bestaat uit een theoretisch gedeelte, vier buitenwaterduiken en een examen. Afhankelijk van de vereiste dieptes voor de duiken, zullen we geschikte duiklocaties selecteren voor de buitenwaterduiken.

In deze combinatie cursus  kan een aantal duiken van de cursussen gecombineerd worden, waarbij we ongeveer 10 duiken in totaal zullen plannen. Houd er rekening mee dat er enkele decompressieduiken met zuurstofgehalten tussen 50% en 100% in zitten, waardoor bij deze duiken slechts één duik per dag kan worden gepland.

Zoals aangegeven omvat elk onderdeel minimaal 4 duiken, maar we bieden de flexibiliteit om uit te breiden naar 5 duiken als dat nodig is, zonder extra kosten. Ons primaire doel is ervoor te zorgen dat jij je comfortabel voelt en veilig duikt. Oefeningen hoeven niet altijd in één duik te worden voltooid als dit te veel is voor jou.

Het Tec-duiken is niet voor iedereen geschikt; het vereist een passie voor uitdagingen en een serieuze toewijding. Je moet ook bereid zijn om de risico’s te accepteren die gepaard gaan met TecRec-duiken.

De theoretische kennis van decompressieduiken en gasberekeningen biedt waardevol inzicht en verbetert je begrip van het “waarom” en “hoe” in toekomstige opleidingen zoals diepduik- en divemaster/instructeurcursussen. Deze kennis versterkt ook de standaarden en kan dienen als een uitgebreide toevoeging aan je instructie- of briefingvaardigheden als je al instructeur of divemaster bent.

Cursusinformatie:

Om aan deze opleiding te beginnen, dien je te voldoen aan de volgende vereisten:

1. PADI Advanced Open Water Diver*
2. PADI Enriched Air Diver*
3. PADI Deep Diver*
4. PADI Rescue Diver*
5. Minimale leeftijd van 18 jaar
6. Geldige medische duikkeuring**
7. Minimaal 30 gelogde duiken, waarvan minimaal 10 met verrijkte lucht dieper dan 18 meter.
* Of een vergelijkbare opleiding van een andere duikorganisatie.
** Een medische duikkeuring is eventueel via onze organisatie te regelen

Niet inbegrepen in de cursus:
1. Duikuitrusting (het is mogelijk om een uitrusting te huren)
2. Toegang tot duiklocaties
3. Duikgassen

Vervolg:

doe bij ons de full trimix cursus.  U start in nederland met de examens, theorie en eerste 4 duiken en gaat 4 dagen duiken op bonaire om het af te maken. Dit gaat in samenwerking met een vaste duikschool op bonaire

Prijs € 1.499,--

PADI TEC Combi 40-45-50

Start in januari 2024